Uusien iPhonejen julkistus lähestyy – 8 mielenkiintoista huhua

Huhujen mukaan Apple julkistaa tänä syksynä kolme uutta mallia. Mikäli huhupuheet pitävät paikkansa, luvassa on isompia näyttöjä, halvempia hintoja ja uusi tapa ladata puhelimia sekä lisää vauhtia – monellakin tapaa.

Tämänhetkisen uskomuksen mukaan Apple julkistaa uudet puhelimet syyskuun 11. tai 12. päivä ja ennakkomyynti alkaa 14.9.

Tässä artikkelissa esittelemme mielenkiintoisimmat Swappien korviin kantautuneet huhut uusimmista teknologioista.

Kolme uutta mallia

Bloombergin saamien tietojen mukaan Apple julkistaa kolme uutta iPhonea seuraavassa julkistustilaisuudessaan. Todennäköisesti julkistettavat laitteet ovat iPhone X plus, iPhone X2 tai muulla tavalla nimetty iPhone X:n seuraaja sekä iPhone 9.

Kaikissa laitteissa on nykyisestä iPhone X:stä tuttu reunasta reunaan ulottuva näyttö ja kaikki puhelimet ovat melko suurikokoisia – näyttöjen koot vaihtelevat pienimmästä 5.8 tuumasta 6.5-tuumaiseen näyttöön. Vertailun vuoksi: iPhone 7:n näyttö on 4.7-tuumainen ja iPhone 7 Plussan 5.5-tuumainen.

iPhone X Plus on huhujen mukaan varustettu 6.5-tuumaisella OLED-näytöllä, iPhone X2 iPhone X:n seuraaja 5.8-tuumaisella OLED-näytöllä ja iPhone 9 6.1-tuumaisella LCD-näytöllä.

iPhone 9 on julkaistavista laitteista edullisin ja saattaa olla, että siitä poistetaan esimerkiksi kaksoistakakamera, jotta hinta pysyisi kohtuullisempana.

Viimeinkin USB-C-pikalataus

On hyvin todennäköistä, että Applen uusista puhelimista löytyy pikalatausominaisuus oletuksena eikä pikalatureita tarvitse ostaa erikseen, kuten iPhone 8:n, 8 Plussan ja iPhone X:n tapauksessa.

Mikäli uusin raportti julkistettavien iPhonejen latausominaisuuksista kuitenkin pitää paikkansa, pikalataus uusilla iPhoneilla on mahdollista. Laturi vaihtunee Lightning-kaapelista USB-C-piuhaan.

Pikalatauksella uusiin malleihin voisi ladata puolessa tunnissa jopa 50% akkua.

Halvemmat hinnat?

Euromääräisistä hinnoista ei ole vielä tietoa, mutta joitain hintoja dollareissa on vuotanut Apple-tietäjien korviin. Nämä tiedot ovat olleet hyviä niiden mielestä, joille viime vuonna julkaistut laitteet tuntuivat liian kalliilta.

Erinäisten lähteiden mukaan 6.1-tuumainen LCD-näyttöinen iPhone 9 voisi halvimmillaan maksaa 550 dollaria eli noin 475 euroa. iPhone X:n seuraajan huhutaan maksavan 899 dollaria eli noin 775 euroa, joka on vähemmän kuin nykyinen iPhone X:n myynnissä oleva malli. iPhone X Plus maksaa todennäköisesti 999 dollaria eli reilut 850 euroa.

Rohkeampia värejä

9to5mac-sivuston mukaan Apple-analyytikko Ming-Chi Kuo ennustaa muutosta Applen värimaailmassa. Uusia iPhoneja tarjotaan todennäköisesti huomattavasti nykyistä iPhone X:ää rohkeammissa väreissä.

iPhone X Plussaa on todennäköisesti tarjolla mustana, valkoisena sekä täysin uudistettuna kultana ja LCD-näyttöistä iPhone 9:ä taas harmaana, valkoisena, sinisenä, punaisena ja oranssina.

Vieläkin nopeampi A12-prosessori

Huhujen mukaan uusi A12-prosessori ei eroa dramaattisesti edellisten puhelimien A11 Bionic -prosessorista, mutta nopeuttaa puhelinta jonkin verran ja pidentää näin Applen etumatkaa puhelinten nopeuskilpailussa Androidia vastaan.

Mittausten ja tutkimusten mukaan uudet puhelimet ovat noin 5% prosenttia tällä hetkellä myynnissä olevaa iPhone X:ää nopeampia.

Kolme takakameran linssiä?

Forbes jakoi jokin aika sitten vuotaneet mallikuvat uusien puhelinten designistä.. Kuvien mukaan voi olla mahdollista, että iPhone X Plussan kamerassa on kolme linssiä. Saattaa tosin myös olla, että kuvassa näkyy kaksi linssiä ja salaman sensori.

Todennäköisempää Taiwanin Economic Daily Newsin mukaan on, että Apple on kehittämässä kolmen linssin kameraa vuonna 2019 julkistettaviin iPhoneihin. Kolme linssiä mahdollistaisivat esimerkiksi kolminkertaisen optisen zoomin ensi kertaa kännykkäkameroiden historiassa.

”Lovi” näytön yläreunassa on tullut jäädäkseen – Face ID kaikille

Kun iPhone X julkaistiin, ”lovi” tai ”kolo” näytön yläreunassa hämmästytti ja puhutti monia. Jälkeenpäin moni Android-puhelinten valmistaja kopioi lookin. Pian julkaistaviin iPhoneihin odotetaan lähes samaa designiä kuin iPhone X:ssä, joten kolo on tullut jäädäkseen.

Lovi ei ole näytön yläreunassa vain ulkonäkösyistä. Se kätkee sisäänsä TrueDepth-kameran, joka mahdollistaa Face ID:n eli kasvojentunnistuksen käytön. Uusien puhelimien myötä siis todennäköisesti jätetään kokonaan hyvästit Touch ID -sormenjälkitunnistukselle.

Nopeampi LTE

Saamme odottaa 5G-iPhoneja lähteiden mukaan vielä ainakin vuoden, mutta Apple nopeuttaa 4G:n toimintaa uusissa puhelimissaan.

MacRumors raportoi Applen parantaneen LTE-siruja uusissa laitteissa, joka tarkoittanee nopeampaa sovellusten ja videoiden latausta sekä vähemmän viiveitä.