Kaikki, mitä tiedämme uudesta iPhone X Plussasta

Asiantuntijat odottavat Applen julkaisevan kolme uutta iPhone-mallia syyskuun alkupuolella. Syksyn mielenkiintoisin uutuus on iPhone X Plus – 6.4-tuumainen OLED-näyttöinen älypuhelin.

Kerroimme aiemmin kahdeksan mielenkiintoisinta huhua, jotka liittyvät uusiin malleihin.

iPhone X Plussan design ja koko

Kuten nimen perusteella saattaa olettaa, iPhone X Plussan design muistuttaa vahvasti iPhone X:n designia – koko vain on suurempi.

Tämä tarkoittaa reunoilta reunoille ulottuvaa näyttöä sekä Face ID:n mahdollistavaa TrueDepth-kameran ”lovea” näytön yläreunassa.
Alustavien arvioiden mukaan laite on 157.53 mm kertaa 77.44 mm kokoinen ja 7.85 mm paksu. Vertailun vuoksi: iPhone 8 on mitoiltaan 158.4 mm kertaa 78.1 mm ja 7.5 mm paksu.

Näiden tietojen perusteella iPhone X Plus on siis hieman iPhone 8 Plussaa lyhyempi ja ohuempi, mutta hieman paksumpi.

iPhone X Plussassa on todennäköisesti X:n tapaan lasinen takakansi sekä ruostumattomasta teräksestä valmistetut kuoret ja reunat. Puhelinta tarjotaan kuluttajille huhujen mukaan myös täysin uudistetussa kultavärissä.

Uudessa iPhone X Plussassa näyttö tulee olemaan suurin koskaan

Tärkeä ja hämmästyttävä osa uutta iPhone X Plussaa on sen näyttö.

Huhujen mukaan laitteessa on 6.4 tuuman OLED-näyttö, jonka resoluutio on jotakin arviolta 1242 x 2688. Näytön tarkkuus on välillä 480-500 pikseliä/tuuma (PPI = pixel per inch). Vertailun vuoksi: nykyisen iPhonen näytön tarkkuus on 458 PPI ja iPhone 8 Plussan 401 PPI.

Kuten viime vuonna julkaistussa iPhone X:ssä, myös X Plussassa on OLED-näyttö. Tämä takaa paremmat värit ja erityisesti mustemmat ja syvemmät mustat verrattuna esimerkiksi iPhone 8 Plussaan.

Aiempien arvioiden mukaan iPhone X Plussan näytön ajateltiin olevan 6.5-tuumainen, mutta nyt Apple-asiantuntijat ovat miltei varmoja, että näytön koko on 6.4 tuumaa. Kummin päin tahansa, iPhone X Plussan näyttö tulee olemaan huomattavasti suurepi kuin esimerkiksi iPhone 8 Plussan näyttö.

Huomionarvoinen seikka uudessa iPhone X Plussassa on näytön pituus verrattuna esimerkiksi iPhone 8 Plussaan. iPhone X:n kuvasuhde on 19:5.9, kun taas iPhone 8:n kuvasuhde on yleisempi 16:9. Oletusten mukaan iPhone X Plussan kuvasuhde lienee lähes sama kuin nyt markkinoilla olevan iPhone X:n.

iPhone X Plussan tekniset ominaisuudet

Huhujen mukaan Applen kumppani TSMC aloitti hiljattain seitsemän nanometrin prosessorejen massatuotannon Applen uusia iPhoneja varten. Uusi prosessori esitellään todennäköisesti nimellä A12, nykyisen A11 Bionic -prosessorin jalanjäljissä.

Huomionarvoista A12:ssa on, että se on Apple-puhelinten ensimmäinen 7 nanometrin prosessori. Tämä tarkoittaa, että prosessorit ovat nyt tehokkaampia, pienempiä ja nopeampia kuin entiset 10-nanometiset prosessorit.

RAM- eli keskusmuistia iPhone X Plussassa on todennäköisesti 4 gigatavua. Tämä on parannus verrattuna vanhempiin malleihin, joissa on aiemmin ollut vastaavaa muistia vain 3 gigatavua.

Päivitetty kamera

iPhone X Plussaan oletetaan samaa kamerateknologiaa kuin nykyisessä iPhone X:ssä. Se tarkoittaa yhtä laajakulmalinssiä ja yhtä telelinssiä tukemaan ominaisuuksia kuten potrettikuvaustilaa.

Jotkut tahot ovat epäilleet, että julkistettavissa iPhoneissa olisi kolme kameralinssiä, mutta uusimpien tietojen mukaan tämä on epätodennäköistä.

On vielä epäselvää, parantaako Apple puhelimen kahden kameran teknologioita. Piakkoin saamme tietää, onko uudessa iPhone X Plussassa täysin vanhasta X:stä tuttu 12 megapikselin kamera.

Mikä tulee olemaan iPhone X Plussan hinta?

Upeita ominaisuuksia ja upea puhelin – nouseeko hinta pilviin? Hinnat euroissa ovat vielä epäselviä, mutta arvauksia dollareissa on heitetty.

Kun iPhone X ilmestyessään maksoi 999 dollaria, monet ovat pelänneet iPhone X Plussan hinnan nousevan jopa 1500 dollariin.

Apple-analyytikot kuitenkin rauhoittelevat jännittynyttä puhelinväkeä. Viime vuoden julkaisukierros oli Apple-puhelinten kymmenvuotisen julkaisuhistorian vuoksi ”superkierros” ja tänä vuonna palataan jälleen järkevämpiin hintoihin. iPhone X Plussan hinta saattaa edullisimmillaan olla vain 999 dollaria.

iPhone X Plus julkistus

Applen viime vuosien tapa on ollut julkaista puhelimet juhlallisin menoin syyskuussa. Monet veikkaavat, että tapahtuma järjestetään 11. tai 12. syyskuuta eli aivan pian. Uudet puhelimet tulevat todennäköisesti ennakkomyyntiin 14.9.