Tehdashuolletun kuvakeSwappien kunnostama
Takuun kuvakeToimii kuin uusi
Toimituksen kuvakeNopeaa, helppoa ja luotettavaa
Tehdashuolletun kuvake

Swappien kunnostama

Takuun kuvake

Toimii kuin uusi

Toimituksen kuvake

Nopeaa, helppoa ja luotettavaa

Mahtavat keväthinnat ovat täällä! Hyödynnä heti!

Opas käytetyn puhelimen ostoon

Käytettyjä puhelimia ostetaan ja myydään entistä enemmän. Facebook-kirppikset, tori.fi ja kavereiden pöytälaatikot pullistelevat käytöstä poistettuja, päällisin puolin toimivilta vaikuttavia puhelimia.  Kun olet hankkimassa uutta puhelinta, mahdollisuuksia ja tarjouksia löytyy kyllä, mutta kaupankäynnissä on syytä olla tarkkana ja kiinnittää huomiota muutamiin seikkoihin, jotka vaikuttavat huomattavasti ostokokemukseen sekä puhelimen toimivuuteen ja käyttöikään. Tässä artikkelissa esittelemme muutamia asioita, jotka käytettyä älypuhelinta ostettaessa kannattaa ottaa huomioon.

Älypuhelin nettikirppikseltä?

Netti- ja Facebook-kirppareilla on täysin omat kulttuurinsa ja sääntönsä, joita saattaa olla vaikea ymmärtää. Kun sopivalta vaikuttava puhelin löytyy, on rynnättävä kirjoittamaan myyntipostauksen kommentteihin ”AV YV!” mahdollisimman nopeasti ennen muita samaa tuotetta havittelevia. Tapaamista myyjän kanssa saattaa olla hankala sovittaa jouhevasti molempien osapuolien aikatauluihin ainakaan niin, että ostaja ehtisi tutkia puhelimen toimintakuntoa rauhassa. Myyjään voi olla hankala saada yhteyttä ja ostaja joutuu näkemään ylimääräistä vaivaa yrittäessään tavoitella myyjää turhaan ja useasti viestein ja puhelimitse. Maksukin saattaa tuottaa ongelmia – myyjä saattaa esimerkiksi hyväksyä vain yhden maksutavan.

Valitettavasti nettikirpparilla saattaa joutua myös huijatuksi. Harvoin kauppatavaran olemassaoloa ymmärretään kyseenalaistaa. Huijareiden valeprofiilit ovat kuitenkin nettikirppiksillä arkipäivää. Saattaa olla, että ostamaasi käytettyä älypuhelinta ei ole olemassakaan tai se on myyty jo jollekin toiselle. Tällä videolla poliisi neuvoo, miten välttää huijatuksi tulemista nettikirppiksellä.

Toimiiko puhelin nyt ja jatkossa?

Päällisin puolin toimivalta vaikuttava puhelin saattaa pitää sisällään yllätyksiä. Valitettavasti ilman puhelimen huolellista avaamista ja tarkastusta ei voi tietää, onko puhelin kastunut tai saanut pahoja kolhuja jossain vaiheessa. Esimerkiksi iPhoneja ei voi avata itse.

Akun, mikrofonin ja kaiuttimen toiminnasta ei voi varmistua nopealla tsekkauksella: käytetty puhelin saattaa ostohetkellä vaikuttaa toimivalta, mutta piilevät viat saattavat vaikuttaa puhelimen toimintaan myöhemmin esimerkiksi sen rasittuessa testailua enemmän. Ilman, että asiantuntija avaa ja tutkii käytetyn puhelimen, sen todellista toimintakuntoa on mahdotonta selvittää. Kannattaa huolestua, jos puhelin on selvästi pudonnut ja kolhiintunut. Vain kosmeettisilta näyttävät haitat saattavat yllättää myöhemmin.

Puhelinta kannattaa testatessa rasittaa esimerkiksi pyörittämällä Full HD -tason videota tai pelaamalla pelejä. Jos puhelin rasittaessa kuumenee heti tai akku hupenee nopeasti, voi ongelmia olla luvassa. Myös laturi kannattaa ottaa mukaan ostotapahtumaan ja testata, latautuuko puhelin normaalisti.

Onko puhelin kastunut?

Joskus puhelin saattaa toimia, vaikka se olisi kastunut pahastikin. Kastumisella saattaa kuitenkin olla dramaattinen vaikutus puhelimen toimintaan pidemmällä aikajänteellä.

Joissain puhelimissa on kosteusindikaattoreita – pieniä valkoisia tarroja, jotka kastuessaan muuttuvat punaisiksi. Esimerkiksi iPhoneissa ne löytyvät latausliittymän sisältä. Osoittamalla taskulampulla latausliittymään pitäisi pystyä näkemään, onko tarra vaihtanut väriään.

Onko puhelin varastettu?

Nettikirppareilla liikkuu myös varastettua tavaraa. Yhtä lailla siis siellä myytävät puhelimetkin saattavat olla varastettuja. Helpoin tapa selvittää, onko puhelin oikeasti myyjän, on tietysti vaatia puhelimen alkuperäistä ostokuittia.

Puhelimella kannattaa koittaa soittaa. Jos puhelin sattuu olemaan varastettu ja entinen omistaja on tehnyt rikosilmoituksen, hän on saattanut myös ilmoittaa varastetun puhelimen sarjanumeron operaattorille liittymää sulkiessaan. Tällöin puhelin joutuu kansalliselle ja myös kansainväliselle mustalle listalle, eivätkä useimmat operaattorit anna laitteen käyttää verkkoaan.

Kannattaa myös tarkistaa, ettei puhelinta ole etälukittu. Kännykkää ei saa auki, jos se on etälukossa edellisen omistajan iCloud- tai Gmail-tunnuksilla. Ostohetkellä on syytä todellakin varmistaa, että puhelimen saa auki ja tehdasasetukset voi palauttaa omia tunnuksiaan käyttäen.

Onko takuu kunnossa?

Myös puhelimen takuu kannattaa selvittää tarkoin. Uudenkaan puhelimen takuu ei nimittäin ole voimassa, mikäli laitteelle on sattunut jotain, mitä takuu ei korvaa, myyjä on itse yrittänyt avata tai korjata puhelinta tai sitä on huollettu valtuuttamattomassa huoltoliikkeessä. Takuu harvemmin korvaa puhelinten korjausta, jos se on esimerkiksi kärsinyt vesivahingon.

Muista nämä!

  1. Eihän myyjä huijaa?
  2. Testaa puhelinta livenä! Pelaa pelejä, pyöritä Full HD-videota ja lataa akkua.
  3. Eihän puhelin ole varastettu? Koita soittaa ja varmista, ettei se ole etälukittu.
  4. Tarkasta kosteusindikaattorit!
  5. Onko takuu voimassa?

Ongelmat voi välttää myös toisella tapaa. Swappie on nimittäin uuden ajan älypuhelinten kauppapaikka, jossa yhdistyvät nettikirpputorien ja verkkokauppojen parhaat puolet. Verkkokaupasta tai myymälästä voi tilata ja ostaa taatusti toimivia, vähän käytettyjä ja edullisia älypuhelimia, joissa kaikissa on kuuden kuukauden takuu. Ennen myyntiä ammattilaiset tarkistavat ja huoltavat puhelimet. Swappien kautta vältät siis käytetyn puhelimen ostamisen monet riskit, mutta saat silti puhelimesi huomattavasti uutta edullisempaan hintaan!

Tähän liittyvät julkaisut

Na dobírku Cash On Delivery Pago contra reembolso Contrassegno Płatność za pobraniem Dobierka iOS 512 GB 256 GB 128 GB 1 TB 512 GB 256 GB 128 GB 64 GB 32 GB 16 GB 128 GB 64 GB 32 GB 16 GB 256 GB 128 GB 32 GB 256 GB 128 GB 64 GB 256 GB 64 GB 512 GB 256 GB 64 GB !