Näin pääset eroon iPhone 8:n käyttäjien yleisimmistä ongelmista

Tässä artikkelissa esittelemme iPhone 8:n käyttäjien yleisimpiä ongelmia sekä neuvomme, miten näistä ongelmista pääsee helposti eroon.

Ongelma 1: Akku kuluu nopeasti

Älypuhelimen akku ja akunkesto ovat asioita, jotka herättävät keskustelua ja puhuttavat ihmisiä. Käytämme puhelimiamme päivän aikana niin paljon, että jo se saattaa aiheuttaa akun nopeaa kulumista, mutta joskus akussa ja sen kunnossa saattaa olla myös todellisia ongelmia.

iPhone 8:n akku ja sen kesto ovat yleisesti ottaen todella hyviä. Jonkinlaisia ongelmia on ilmennyt käyttäjien käyttäessä AR-appeja eli sovelluksia ja pelejä, jotka hyödyntävät lisättyä todellisuutta.

AR tarkoittaa lisättyä todellisuutta, eli puhelimen kameran kuvaamaan näkymään lisätään näytössä tietokonegrafiikalla tuotettuja elementtejä. Esimerkki AR-pelistä on Pokemon Go, jonka pelaajat usein näkeekin kaupungilla kulkemassa vara-akut taskuissaan – kyseinen peli nimittäin todella kuluttaa puhelimen akkua.

Jos akku kuitenkin tuntuu kuluvan ihan normaalissakin käytössä todella nopeasti, kokeile näitä vinkkejä:

Sulje jatkuva iCloud-varmuuskopiointi

Esimerkiksi kuvien tallennukselle jatkuva iCloud-varmuuskopiointi voi olla hyödyllistä, mutta ei välttämättä ole tarpeellista, että kaikki puhelimesi tiedot tallennetaan jatkuvasti pilvipalveluun. Automaattinen tallennus kuluttaa akkua ja lisää datankäyttöä.

Voit muuttaa iCloud-varmuuskopioinnin asetuksia asetuksista seuraavasti: Asetukset > Oma nimesi > iCloud.

Laita Siri pois päältä

Siri on Applen henkilökohtainen puhetunnistukseen perustuva avustaja, joka osaa esimerkiksi kirjoittaa viestejä ja kalenterimerkintöjä ääniohjatusti, hakea tietoa Internetistä, avata sovelluksia ja muuttaa laitteen asetuksia. Siri on kätevä, mutta jos sitä ei kuitenkaan aktiivisesti käytä, kuluttaa se vain turhaan akkua.

Kun puhelin on latauksessa, Sirin voi käynnistää sanomalla puhelimelle ”Hei Siri”. Tämä toiminto kuluttaa erityisesti akkua, sillä puhelimen on oltava valmiina kuulemaan komento koko ajan sen ollessa latauksessa.

Voit sulkea toiminnon asetuksista seuraavasti: Asetukset > Siri ja haku > Reagoi Hei Siri-kutsuun.

Poista sijaintipalvelut käytöstä

Sijaintipalvelut käyttävät GPS:ää, Bluetotthia ja joukkoistettuen Wi-Fi-yhteyspisteyden ja tukiasemien sijaintia puhelimen käyttäjän sijainnin määrittämiseen ja kuluttavat näin ollen akkua taustalla.

Voit sulkea sijaintipalvelut seuraavasti: Asetukset > Tietosuoja > Sijantipalvelut.

Lisää vinkkejä pieniin tekoihin, joilla pidentää akunkestoa, löydät täältä.

Jos nämä vinkit eivät toimi, kannattaa koittaa puhelimen tehdasasetusten palauttamista. Muista varmuuskopioida puhelin ennen nollaamista. Kun käynnistät puheimen uudelleen, älä palauta varmuuskopioita vaan ota puhelin käyttöön ilman vanhoja tietoja ja sovelluksia. Testaa, palaavatko akkuongelmat – mikäli eivät, jokin sovellus tai asetus mahdollisesti aiheuttaa akun nopean kulumisen.

Ongelma 2: Ääni rätisee puheluiden aikana

Jotkut iPhone 8 ja iPhone 8 Plussan käyttäjistä ovat valittaneet rätisevistä puheluista. Ongelmat esiintyvät sekä tavallisissa että Facetime-puheluissa ja vaikeuttavat äänen kuulemista.

Apple on myöntänyt ongelman esiintymisen pienessä erässä puhelimia ja korjannut sen uusimmissa käyttöjärjestelmissä. Ongelman pitäisi siis korjaantua päivittämällä puhelimen käyttöjärjestelmä uusimpaan käyttöjärjestelmään.

Ongelma 3: App Store päivittyy jatkuvasti

Jotkut käyttäjät ovat raportoineet App Store -sovelluskaupan jatkuvasta päivittymisestä, mikä tekee sovellusten etsimisestä ja lataamisesta mahdotonta.

Ongelma on ratkennut joko käynnistämällä iPhone uudelleen tai kirjautumalla ulos ja sitten uudelleen takaisin Apple ID:llä.

Ongelma 4: Näyttö ei vastaa kosketukseen tai jäätyy

iPhonet ovat yleisesti ottaen toiminnoiltaan varmoja puhelimia, joissa harvoin esiintyy ongelmia. Joskus näytöt saattavat kuitenkin lopettaa toimintansa ja kosketuksiin reagoimisen.
Kokeile näitä keinoja:

Yritä sammuttaa iPhone tavallisesti painamalla lukitsemisnäppäintä pitkään ja liuta puhelin sammuksiin, mikäli näyttö toimii. Käynnistä puhelin uudelleen painamalla lukitusnäppäintä pitkään.
Mikäli tämä ei toimi, voit pakottaa iPhonen uudelleenkäynnistyksen. Vanhemmista iPhoneista tuttu uudelleenkäynnistysmetodi on vaihtunut iPhone 8:ssa ja toimii nyt seuraavasti: paina ja vapauta Äänenvoimakkuus ylös -näppäin, paina ja vapauta Äänenvoimakuus alas-näppäin, paina ja pidä pohjassa lukitusnäppäin niin kauan, kunnes näkyviin tulee Applen logo.

Mikäli ongelma jatkuu uudelleenkäynnistyksen jälkeen, varmuuskopioi kaikki tärkeät tiedot, nollaa iPhonesi ja palauta tehdasasetukset. Jos ongelma jatkuu, nollaa iPhonesi ja ota se käyttöön uutena laitteena nähdäksesi aiheuttiko jokin asetus tai sovellus ongelman.

Ongelma 5: iPhone ylikuumenee

Jos iPhone 8 tuntuu lämpimältä – tai jopa kuumalta – ei kannata hätääntyä tai panikoida. Ongelma on yleinen esimerkiksi pelatessa jo aiemminkin artikkelissa mainittuja AR-pelejä. iPhone 8 voi kuumua myös kun sitä käynnistetään ja asennetaan ensi kertaa, varmuuskopioidaan tai käytetään GPS:ää ja pelejä samaan aikaan.

Mikäli iPhone 8 lämpenee liikaa, se poistaa automaattisesti käytöstä muutamia toimintoja kuten salaman, näyttää näytöllä varoituksen ja sammuttaa itsensä.

Kokeile näitä keinoja:

Pidä tauko puhelimen käytöstä kunnes se viilenee ja vie iPhone kylmempään paikkaan, kuten pois kuumasta autosta. Poista iPhonen suojakuori tai kotelo. Laita pois päältä toiminnot, joita et käytä. Sulje sovellukset, joiden epäilet aiheuttavan ylikuumennuksen ja mikäli se ei auta, sammuta ja käynnistä puhelin uudelleen.