5 loistavaa neuvoa uudelle iPhone X:n käyttäjälle

iPhone X on tämän hetken suosituin ja puhuttavin puhelinmalli. Jo pitkältä ajanjaksolta iPhoneista tuttu toimintalogiikka on hieman muuttunut ja esimerkiksi kotinäppäin puuttuu.

Uutta iPhone X:ssä

iPhone X:n uudet ominaisuudet olivat suurin muutos koko iPhonen kymmenenvuotisen historian aikana.

Siinä on arvostettuja ja kiinnostavia uusia omianisuuksia, kuten 5.8-tuumainen reunalta toiselle ulottuva OLED-näyttö Super Retina -resoluutiolla, Face ID -kasvojentunnistus, langaton lataus sekä loistava kamera kahdella linssillä ja optisella kuvanvakauksella.

Ei kotinäppäintä?

Ehkä merkittävin muutos verrattuna vanhempiin iPhoneihin oli iPhone X:ssä se, että ikoninen kotinäppäin poistettiin. iPhone X:n koko etupuoli on näyttöä, joten näppäimille ei jää tilaa ja puhelinta käytetään vain näytön avulla.

Jotkut asiat luonnollisesti tapahtuvat hieman eri tavalla ilman kotinäppäintä. Tässä viisi vinkkiä aloittelevalle iPhone X:n käyttäjälle – nämä liikkeet tulevat jäämään lihasmuistiisi!

1. Takaisin kotivalikkoon

Tämä kysymys puhuttaa: jos kotinäppäintä ei ole, miten pääsee takaisin kotivalikkonäkymään? Onko se yhtä helppoa kuin kotinäppäimen käyttö?

Kuten useat muutkin toiminnot, kotivalikkoon palataan simppelillä näytön pyyhkäisyllä. Palataksesi kotivalikkoon sinun on vain pyyhkäistävä ylös näytön alareunasta.

Tällä liikkeellä myös avataan lukittu iPhone Face ID:n avulla. Moniajovalikko avataan samalla tyylillä, pyyhkäisemällä alhaalta ylöspäin ja sen jälkeen jättämällä sormi hetkeksi näytölle paikoilleen.

2. Liiku sovelluksesta toiseen

Kun olet edellisen kohdan ohjeen mukaan avannut moniajovalikon pyyhkäisemällä alareunasta ylös ja pitämällä sormea paikoillaan hetken, pyyhkäise valkoista viivaa näytön alareunassa nähdäksesi kaikki avoinna olevat sovellukset ja liikkuaksesi niiden välillä.

3. Ota screenshot

Perinteisesti screenshotit on otettu painamalla yhtä aikaa pohjaan iPhonen koti- ja lukitsemisnäppäintä. Koska kotinäppäin puuttuu, muuttuu iPhone X:ssä tietysti myös tapa ottaa screenshot.

Ottaaksesi screenshot iPhone X:llä, sinun pitää nopeasti painaa lukitsemisnäppäin ja äänenvoimakkuus ylös -näppäin pohjaan samanaikaisesti.

Mikäli screenshot onnistui, näät pikkukuvan screenshotistasi näytön vasemmassa alakulmassa.

4. Avaa ohjauskeskus

Ohjauskeskuksessa voit säätää iPhonen toimintoja, kuten Wi-Fiä, Bluetoothia, asettaa puhelimen lentokonetilaan, ottaa käyttöön taskulampun tai muutttaa äänenvoimakkuutta tai näytön kirkkautta.

Avataksesi ohjauskeskus iPhone X:llä, pyyhkäise alas näytön oikeasta nurkasta.

5. Sammuta tai käynnistä iPhone X uudelleen

Sammuttaaksesi tai uudelleenkäynnistääksesi iPhone X:n, paina lukitusnäppäintä ja äänenvoimakkuus ylös -näppäintä samaan aikaan samalla tavalla kuin ottaisit screenshotin, mutta pidä painikkeita pohjassa niin kauan kunnes näet ”Pyyhkäise sammuttaaksesi” -mahdollisuuden.

Bonustieto: Vanhemmissa iPhoneissa saat ”Pyyhkäise sammuttaaksesi”-näytön esiin vain painamalla lukitusnäppäintä pitkään. iPhone X:ssä tämä toiminto avaa Sirin.