5 iPhone 8:n siisteintä ominaisuutta

Applen iPhone 8 ei ulkoapäin katsottuna näytä merkittävästi erilaiselta verrattuna aikaisempiin malleihin. Apple on kuitenkin lisännyt siihen uusia toiminnallisuuksia, jotka mahdollistavat täysin uusien asioiden tekemisen puhelimen avulla.

Jos siis olet iPhone 8:n käyttäjä, tässä muutama siisti juttu, joita voit puhelimellasi tehdä:

AR – lisätty todellisuus

Ehkä hämmästyttävin viimeisimmän käyttöjärjestelmän mukana tullut uusi ominaisuus on iPhone 8:n toiminta lisätyn todellisuuden kanssa. Et tarvitse monia kameroita tai sensoreita – lisättyä todellisuutta hyödyntävät sovellukset toimivat iPhonen pääkameran avulla.

Koska AR-teknologia on vielä melko uutta, sitä hyödyntäviä appeja ilmestyy jatkuvasti uusia. Teknologia mahdollistaa esimerkiksi täysin uudenlaisen pelaamisen ja oppimisen. AR:n avulla pystyt myös esimerkiksi mittaamaan asioita ilman mittanauhaa.

Esimerkiksi ruotsalainen huonekalujätti IKEA on julkaissut oman IKEA Place -sovelluksensa. Sovellus tarjoaa 3D-mallit IKEA:n kalusteista, jotka käyttäjä voi puhelimensa näytöllä asettaa oikeaan ympäristöön lisätyn todellisuuden avulla. Näin voit tietää, sopiiko jokin huonekalu kotiisi. Saman appin kautta onnistuu tietysti myös huonekalujen osto ja tilaus.

Katso täältä parhaat AR-appit ja ohjeet niidenkäyttöön.

Valovoimaista kännykkäkuvanmuokkausta

iPhone 8:ssa on Applen uusi ja voimakas A11-prosessori ja päivitetty kamera – nämä seikat tekevät puhelimesta loistavan työvälineen jopa ammattivalokuvaajalle. App Storessa on lukuisia mahtavia kuvanmuokkausohjelmia, joilla kuvista saa todella ammattimaisen näköisiä.

Yksi siisteimmistä uusista editointiohjelmista on Photofox. Siinä yhdistyvät mobiilieditoinnin helppous sekä työpöytäohjelman, kuten Adobe Photoshopin, kattavat ominaisuudet. Kuvia voi muokata tasoissa, joka on ammattimaisen kuvanmuokkauksen keskeinen periaate. Kuvia voi helposti sulauttaa toisiinsa ja melko vaivattomasti luoda uniikkeja designejä graafisilla elementeillä ja sovelluksen työkaluilla.

Sovellus itsessään on ilmainen mutta sisältää ostoja, mikäli käyttäjä haluaa kaikki ominaisuudet käyttöönsä.

Photofox ei tietenkään ole ainoa hyvä kuvanmuokkaussovellus, mutta suosittelemme kokeilemaan!

4K-video

iPhone 8:n kamera on tämän hetken tehokkaimpia kännykkäkameroita. Yksi sen hienoimmista ominaisuuksista on kyky kuvata 4K-videota 60 fps eli frames per second -kuvataajuudella. Tätä ominaisuutta ei muista älypuhelimista tällä hetkellä löydä, eivätkä edes kaikki mittavilla ominaisuuksilla varustellut järjestelmäkamerat tarjoa vastaavaa tehoa.

Tämän lisäksi iPhone 8:lla on mahdollista kuvata myös erinomaista hidastettua videota 240fps erinomaisella 1080p-resoluutiolla.

Kannattaa tutkailla iPhone 8:n kamera-asetuksia, joihin pääsee seuraavasti: Asetukset > Kamera.

Potrettikuvaus potrettivalaistuksella

iPhone 7 Plussassa Apple esitteli loistavan potrettikuvaustoiminnon. iPhone 8:ssa homma on viety uudelle tasolle.

Pähkinänkuoressa – voit edelleen ottaa taustaltaan sumeita potrettikuvia, mutta nyt sinulla on mahdollisuus lisätä erikoislaatuisia valaistusefektejä kuin ottaisit kuvia studiovaloissa.

Paras osuus on se, että kun olet ottanut kuvan potrettiasetuksella, voit vaihtaa valoasetuksia jälkeenpäin päästäksesi parhaaseen mahdollisimpaan lopputulokseen.

Voit muokata jo otetun potretin asetuksia valitsemalla galleriasta haluamasi potretin ja yksinkertaisesti painamalla Muokkaa-näppäintä. Näet Potrettivalaistus-rullan, jonka asetuksia vaihtamalla kuvan valaistus muuttuu.

Näytön videonauhoitus

Jos tarvitset videokuvaa tekemisistäsi puhelimen näytöllä, sinun ei tarvitse enää ähistä erillisten sovellusten kanssa. Applen uusi käyttöjärjestelmä tarjoaa sisäänrakennetun näytön nauhoituksen.

Tämä uusi ominaisuus on mahdollista käynnistää pyyhkäisemällä ohjauskeskus ylös ja painamalla simppelisti nauhoitus päälle. Kuvake ei automaattisesti löydy oletuksena ohjauskeskuksesta, mutta on lisättävissä sinne iPhonen asetuksista.

Saat näytön nauhoituksen ohjauskeskukseen seuraavasti: Asetukset > Ohjauskeskus > Näytön nauhoitus.