5 asiaa, jotka vain Applen iPhone tarjoaa käyttäjälle

Kun uutta puhelinta hankkii, päällimmäinen miete on usein: iPhone vai Android? Esittelemme nyt 5 asiaa, joihin vain iPhone pystyy.

”Brändiuskollisuus” on voimakas asia, joka vaikuttaa monen meistä kulutuspäätöksiin. Koska nykypäivänä melkein kaikilla on älypuhelin, monilla ihmisillä kärkkäitäkin mielipiteitä siitä, ovatko Android- vai iPhone-puhelimet parempia.

Puhelin kannattaa tietysti valita henkilökohtaisten preferenssien mukaan – kaikkien tarpeet ovat erilaiset. Jos omistat jo valmiiksi muita Applen tuotteita, saattaa iPhone olla ilmiselvä valinta. Jos sinulla on jo esimerkiksi Samsungin älykello, saatat valita Samsungin yhdistääksesi laitteet saumattomasti.

Esittelemme tässä artikkelissa muutamia syitä, miksi ihmiset valitsevat mieluummin iPhonen Android-puhelimen sijasta.

iMessage – oiva tapa tavoittaa perhe ja kaverit

iMessage on Apple-puhelinten ja muiden laitteiden pikaviestipalvelu, jolla käyttäjät voivat lähettää toisilleen viestejä, kuvia ja videoita. Viestit lähetetään samasta Viestit-ohjelmasta kuin normaalit tekstiviestitkin, mutta jos vastaanottaja on toinen Apple-käyttäjä ja viesti kulkee mobiilidataverkon tai Wi-Fin kautta, kulkevat viestit ”ilmaiseksi” datan hinnalla ja täysin salattuina.

Viestit-sovelluksessa iMessagen kautta lähetyt viestit näytetään sinisissä puhekuplissa ja tekstiviestit vihreissä.

Koska iMessage-viestit eivät teknisesti ottaen siis ole todellisia tekstiviestejä, käyttäjät ilman rajatonta tekstiviestipakettia selviävät usein huomattavasti pienemmällä laskulla.

Tätä nykyä iMessage myös tarjoaa lukuisia lisäomainaisuuksia, kuten mahdollisuuden lähettää ääniviestejä ja ilmoituksen, kun viestin vastaanottaja kirjoitaa vastausta. iMessage toimii vaivattomasti yhteen myös monen App Storesta löytyvän sovelluksen, kuten AirBnB:n viestipalvelun, Google Mapsin sekä Apple Musicin kanssa. Voit esimerkiksi lähettää sijaintisi Maps-sovelluksesta tai lempibiisisi Apple Musicista.

iPhone on sovelluskehittäjien suosiossa – parhaat sovellukset käyttöön ensimmäisenä

Kuten mekin, myös maailman sovelluskehityksen eliitti rakastaa iPhoneja. Yleensä sovellusten kehittäminen Android-puhelimille kestää kauemmin kuin Apple-puhelimille. Tästä syystä iPhone-käyttäjät saavat yleensä ensipuraisun uusista sovelluksista ja niiden päivityksistä.

Syy tähän on melko yksiselitteinen. Ensinnäkin, on sovelluskehittäjille taloudellisesti fiksumpi ratkaisu laittaa uusi sovellus App Storeen kuin Google Playhin. App Sotre on taloudellisesti huomattavasti Google Playta vakaampi alusta. Bisneksen kannalta sovelluksen launchaaminen ensiksi tai ainoastaan App Storessa on siis järkevämpää.

Toiseksi, Android-puhelimia tarjoavat monet valmistajat. Sovelluksia on huomattavasti helpompi kehittää tasaiselle ja varmatoimiselle iPhonelle. Tästä syystä uusia sovelluksia on myös järkevämpää testata Applen alustoilla. Esimerkiksi maailman suosituimmat sovellukset, kuten Facebook, Instagram ja Twitter, julkaisevat juurikin tästä syystä päivitykset ensimmäisenä iPhone-käyttäjille.

iPhone on huomattavasti Androidia turvallisempi

Tutkimusten mukaan 97 prosenttia mobiililaitteista löytyvistä haittaohjelmistoista löytyy Android-laitteista.

Viime vuosina on nähty positiivisia merkkejä älypuhelinten tietoturvan kehityksestä. Ongelma kuitenkin on, että monet yhä käyttävät suojaamattomia Android-puhelimia, jonka vuosi haittaohjelmat leviät herkästi puhelimesta toiseen.

Keskeinen syy iPhone-puhelinten loistavalle tietoturvalle on App Store, jota Apple vahtii tiukasti. Kaikki App Storessa tarjolla olevat sovellukset ovat Applen hyväksymiä. Androidin sovelluskauppa on avoin – kuka tahansa voi asettaa sovelluksensa – jopa haittaohjelmansa – käyttäjien ladattavaksi.

Sulavat ja sujuvat ohjelmistopäivitykset

Kun Apple valmistelee uutta ohjelmistopäivitystä, sen on toimittava vain muutamissa laitteissa: iPhone 5, iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 7 ja niin edelleen. Optimointiprosessi on melko suoraviivainen, kun kehittäjien pitää varmistaa käyttöjärjestelmän toiminta vain pienessä määrässä erilaisia malleja. Tämän takia Apple voi tarjota sovelluspäivityksiä ja korjauksia Androidia useammin.

Isoja päivityksiä Android-puhelimiin saa usein odotella, sillä huomioon on otettava satoja erilaisia laitteita, joissa järjestelmän on toimittava. Android-puhelimia valmistavat monet eri valmistajat, kuten LG, Samsung ja Huawei ja kaikki laitteet ovat hieman erilaisia.
Koska niin monet puhelinvalmistajat ovat vastuussa viimeisimmän Android-päivityksen soveltuvuudesta juuri heidän puhelimiinsa, saa päivityksiä Androidille usein odotella jopa kuukausia.

Apple-ekosysteemi on voittamaton

Tämä on Applen tuotteiden tärkeimpiä ominaisuuksia monelle. Rakastat tai vihaat Applen tuotteita, mutta sinun on mahdotonta kiistää, etteikö Apple-ekosysteemi olisi parasta, mitä on tarjolla.

Macbookit, iPadit, iPhonet ja Apple Watch -älykellot linkittyvät toisiinsa saumattomasti. Kun kaikki laitteet on yhdistetty saman käyttäjän Apple ID:seen, pääsee tiedostoihin, yhteystietoihin sekä App Storesta tehtyisin sovellushankintoihin käsiksi vaivattomasti miltä laitteelta hyvänsä.

Jotkut tuntevat Apple-ekosysteemin rajoittavaksi tekijäksi, mutta erityisesti ihmisille, jotka haluavat yhdistää laitteensa helposti, Apple-ekosysteemi on voittamaton.